22.02.2017. године

Општина Мали Зворник представиће своју туристичку понуду на београдском Сајму туризма, од 23. до 26. фебруара 2017. године. Посетиоцима ће бити презентовано све што туристичку понуду Малог Зворника чини атрактивном и посебном у односу на друге, а у првом плану овог пута биће културно – историјски комплекс, „Подземни град Карађорђевића“ из 1930. године.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, Сајам туризма у Београду биће још једна сјајна прилика да Мали Зворник представи своју јединствену туристичку понуду. 

„Као редовни учесници ове манифестације, трудимо се да сваке године одемо корак даље и оно што је карактеристично за нашу општину представимо на бољи и креативнији начин“, рекао је Јевтић и позвао посетиоце да на Сајму туризма обавезно посете штанд Малог Зворника и упознају ову општину.

Штанд општине Мали Зворник биће уређен тако да имитира грађевину у стени, грађену у овом месту у тајности тридестих година прошлог века, по налогу краља Александра I Карађорђевића, као тајно склониште у случају рата.

„Грађевина представља изузетно културно – историјско наслеђе Малог Зворника и права је штета што је дуго била запостављена. Наша намера је да то исправимо, да га оживимо и ставимо у функцију развоја нашег места“, рекао је Јевтић, истичући да објекат има одличну, аутентичну сценографију за снимање филмова, спотова, реклама и да је, као такав, 2012. године послужио за снимање серијала „Равна Гора“, прослављеног редитеља Радоша Бајића.

Осим подземног града, Општина Мали Зворник на овогодишњем Сајму туризма, у сарадњи са бројним удружењима са свог подручја, представиће и осталу туристичку понуду, која на првом месту укључује археолошко налазиште „Орловине“, са остацима утврђења из VI и IX века, традиционалне манифестације које промовишу очуван природни амбијент општине, ловни и риболовни потенцијал и сјајне услове које општина има за спорт и рекреацију у природи.

У сврху боље промоције општине ове године израђени су нови интересантни промотивни материјали, с циљем да туристима послуже као својеврстан водич кроз општину, заинтересују их и помогну да боље упознају Мали Зворник.

Своју туристичку понуду Општина Мали Зворник излагаће у хали 4 Београдског сајма, на штанду број 4022.