Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, поднео је пре више од месец дана кривичну пријаву против листа „Данас“, одговорног уредника ових новина и суграђанке Љиљане Смиљанић, због, како је навео, изношења неистина у јавности о раду локалне самоуправе.

Јевтић је кривичну пријаву против поменутог листа, уредника новина и Љиљане Смиљанић поднео због текста под насловом „Траже смену апотекарке због критике на Фејсбуку“, објављеног 30. септембра текуће године.

Он је навео да су изјаве Љиљане Смиљанић објављене у листу „Данас“ неистине изнете на рачун руководства општине с циљем да дискредитују рад локалне самоуправе и да га из редакције ових новина нису ни покушали контактирати ради одговора на наводе изнете у тексту.

Апотекарка Смиљанић, већ дужи временски период на друштвеним мрежама готово свакодневно износи различите неистине о раду општине и вређа чланове општинског руководства и поједине грађане Малог Зворника називајући их различитим погрдним именима, због чега је још раније поднета још једна кривична пријава.

„Сматрам да нико нема право да износи лажи, вређа и понижава  људе друге политичке оријентације.  Свако  има право на своје мишљење, али у оквиру закона. Могу да се не слажу са политиком за коју се залажемо, али немају право да целу групацију грађана супротне политичке опције вређају по политичкој припадности. Да ли се ради о говору мржње одлучиће надлежни органи, рекао је Јевтић.

Из истих или сличних разлога већ је поднета кривична пријава и против још једног профила на Фејсбуку.

Пошто се на истом профилу величају челници једне политичке опције са локала и са републике и саопштава да ће они посетити општину Мали Зворник, користим прилику да им предложим неколико тема за разговор.

  • Једна од њих је да плате закуп просторија који су користили од општине а нису их платили па сада то општина мора да тражи преко извршитеља. Ако не могу ни та скромна средства да плате, како могу да помогну грађанима Малог Зворника?

  • Друга тема би могла бити како су поједини челници Општинског одбора Демократске странке добијали кредите од Фонда за развој општине Мали Зворник (на њихово име или њихова предузећа и радње) у вредности од 15.000 до 25.000 еура и ни динар нису вратили те је код појединих дошло и до застаревања (жираната није ни било или су појединима биле жиранти фирме које су се одмах гасиле)?
  • Трећа тема би могла да буде Радаљска бања и како је за време Демократске странке имовина Месне заједнице Радаљ прешла у приватне руке. Шта је урадио тим поводом тадашњи председник општине из Демократске странке када му је тадашњи начелник ОУ Мали Зворник писмено тражио да иде жалба Врховном суду Србије? Зашто и из којег разлога је он то одбио?

То је за почетак само пар питања које би челници Демократске странке и оних странака које су настале од Демократске странке требали да одговоре грађанима Малог Зворника. Има тога још, али за почетак је довољно и ово.

Свима који дођу у општину Мали Зворник желим пријатан боравак и само их питам како би се они осећали када би их поједини из општине називали истим оним именима којима појединци са својих профила називају опцију којој ја припадам. Ми ћемо наставити да запошљавамо, да радимо и градимо за лепши и бољи Мали Зворник, а  надлежним институцијама  препуштамо да раде свој посао!

Председник општине Мали Зворник
Зоран Јевтић, дипл.инж.рударства