Ђаци прваци на подручју општине Мали Зворник добили су бесплатне комплете књига за први разред, које је обезбедила локална самоуправа.

Председник општине Зоран Јевтић и заменик председника општине Милош Радојчић, на почетку школске године, 31. августа и 01. септембра, обишли су малозворничке основне школе и ученицима уручили бесплатне уџбенике.

Малишанима који су први пут сели у школске клупе честитали су полазак у школу и пожелели срећно и успешно школовање, а њиховим наставницима и родитељима да са лакоћом преброде све изазове које доноси нова школска година.

„Општина Мали Зворник другу годину заредом обезбеђује ученицима књиге за први разред и наставиће да примењу ову позитивну праксу и убудуће, у намери да дарује и подржи ученике, а њиховим родитељима бар мало смањи издатке и ублажи трошкове које изискује полазак ђака у школу“, рекао је председник Јевтић.

Он је посетио школе у Малом Зворнику, Радаљу, Доњој Борини и Брасини док је заменик председседника општине Милош Радојчић обишао школе у Амајићу, Доњој Трешници, Цулинама и Великој Реци.

Они су подсетили да је општина обезбедила и све неопходне услове за спровођење заштитних противепидемијских мера и безбедан боравак ђака у школама, те да је у сарадњи са општинским Штабом за ванредне ситуације обезбеђен довољан број заштитних маски, рукавица и других и других заштитних средстава за потребе наставног и ненаставног особља и ученика основних и средњих школа са подручја општине, ради сузбијања и спречавања ширења болести Ковид – 19.

Љиљана Ристановић