Учесници традиционалне, 23. по реду, првомајске кајак – кану регате Меморијал „Витомир Диздаревић – Адмирал Кук“ Дрином и Савом, од Вишеграда до Београда, боравили су 04. и 05. маја у општини Мали Зворник, где су се одморили, окрепили и припремили за наставак пута.

Паузу у пловидби осим за одмор искористили су и за дружење са мештанима на обали реке, упознавање локалне историје, културе, обичаја и традиције, као и туристичких и осталих привредних потенцијала овог краја.

У оквиру дочека, локална самоуправа у сарадњи са Туристичком организацијом гостима је, као и ранијих година, обезбедила неопходну логистику, простор за кампповање и богату трпезу.

Овогодишња првомајска регата окупила је 35 кајакаша и кануиста из више европских земаља, из Словачке, Словеније, Мађарске, Румуније, Бугарске и Србије, који су, захваљујући гостопримству домаћина, из Малог Зворника и овог пута понели најлепше устиске.

Након једнодневне паузе, учесници пловидбе у четвртак, 05. маја, преподне наставили су даље, ка циљу, наводећи приликом растанка са домаћинима да ће врло радо поново доћи у Мали Зворник.

Регату Меморијал “Витомир Диздаревић – Адмирал Кук”, традиционално је организовао Кајак клуб “Српски веслачи” из Белог Потока.

Посвећена је кануисти Витомиру Диздаревићу, пореклом из оближње Јање у Републици Српској (БиХ), који је живот провео у Београду и посветио промоцији Дрине, Саве и Дунава и веслачког спорта.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић