Мали Зворник, 26.06.2020. године 

На делу пута Амајић – Доња Трешница, код каменолома „Стобекс“, који је протеклих дана оштећен услед обилних падавина, Војска Србије поставила је преко Борањске реке понтонски мост, па је овај путни правац од данас после подне поново проходан за саобраћај. 

Постављању моста присуствовали су: генерал Жељко Кузмановић и заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић. 

Радојчић је, у име руководства општине и свих грађана, захвалио Војсци Србије на брзом реаговању и ефикасној акцији постављања моста, чиме је омогућила поновно успостављање саобраћаја у селу, које је услед невремена и оштећења дела пута и постојећег моста било одсечено од остатка општине. 

„Захваљујући одговарајућој реакцији Војске Србије и залагању локалне самоуправе, успели смо да у најкраћем року оспособимо пут за Доњу Трешницу и успоставимо нормално функционисање села. Захвални смо Војсци Србије, која је и овог пута показала своју изузетну спремност за деловање у ванредним околностима“, рекао је Радојчић. 

Он је захвалио и запосленима у Јавном комуналном предузећу „Дрина“, наводећи да су радници овог предузећа изградили дрвени носач неопходан за постављање понтонског моста. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2020/2020-06-26_vojska_most{/gallery}