07. новембра 2017. године

Поводом привременог престанка рада здравствених амбуланти у селима на подручју општине Мали Зворник, до којег је дошло због истовремене спречености за рад четири лекара малозворничког Дома здравља, услед болести, председник општине Зоран Јевтић упутио је извињење грађанима и изразио жаљење што је до овог проблема дошло пред почетак сезоне грипа. Јевтић је саопштио да Општина Мали Зворник тренутно нема законску моућност за превазилажење настале ситуације, јер је новог лекара могуће ангажовати тек након боловања запосленог дужег од 30 дана. 

„Ово је ситуација коју нисмо могли да предвидимо и, нажалост, задесила нас је пред сезону грипа. Ми, као локална самоуправа, тренутно нисмо у могућности да учинимо било шта да помогнемо пацијентима, јер нас закон ограничава да новог лекара можемо да примимо тек након боловања запосленог дужег од 30 дана“, објаснио је председник Јевтић и додао да се, ипак, нада да ће проблем бити решен и пре тог рока. 

Он је истакао да је у обавештењу, које му је стигло из Дома здравља, наведено и то да, из истог разлога, ни ултразвучни кабинет до даљег неће радити. 

Допис Дома здравља>>>

Љиљана Ристановић