За родитеље 7 деце рођене у јуну 2022. године на подручју општине Мали Зворник у среду, 17. августа, уприличен је пријем у сали Скупштине општине, на којем су им уручени поклон пакети за бебе и родитељски додатак у износу од 100.000 динара.

Помоћ родитељима предао је заменик председника општине, Милисав Деспотовић, који им је овом приликом у име руководства локалне самоуправе и у своје име честитао на принови и пожелео да се у општини Мали Зворник рађа више деце.

Он је навео да пакети садрже ствари неопходне за бебе непосредно након рођења и да, уз родитељски додатак, представљају вид пажње и подршке локалне самоуправе за безбрижније превазилажење изазова у првим данима родитељства.

Наведени вид помоћи породицама предвиђен је одлуком Скупштине општине за свако новорођенче у општини Мали Зворник у текућој години, без обзира на редослед рођења.

Деспотовић је подсетио да је, осим подршке општине, мајкама на располагању и значајна новчана помоћ и подршка коју пружа Република Србија.

Држава je у текућој години увела низ мера подршке за породиље, које, осим новчаног износа, у девастираним општинама, где спада и Мали Зворник, укључују и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић