Пласман у Српску лигу Шаховски клуб „Гранит“ из Радаља остварио је протеклог викенда, освајањем плеј – офа у првој Мачванској лиги.

У финалу такмичења у Шапцу у недељу, 06. јуна, победио је шабачки „Kраљ“, резултатом 3,5/2,5, док је 7 дана раније савладао клуб из Борине, такође 3,5/2,5.

У мечевима су учествовали: Драгољуб Боројевић, Радо Павловић, Миленко Тешевић, Радомир Васић, Ацо Врачевић, Лука Деспотовић, Милован Јокић и Зоран Митровић.

Према речима председника Шах клуба „Гранит“ из Радаља, Радомира Васића, иако ослабљена одласком 4 играча из првог тима екипа је успела да се избори за виши ранг.

Он је навео да је „Гранит“ два пута раније успевао да се пласира у виши ранг такмичења, али да није могао да се одржи у тој лиги.

 „Идеја је да у следећој години у клубу региструјемо што више деце и омладине, како би популаризовали овај спорт у нашој општини, док је тренутно циљ опстанак у вишем рангу са играчима са овог простора, а касније ћемо гледати да се укључимо у борбу за врх“, рекао је Васић.

Он је захвалио локалној самоуправи на финансијској подршци коју пружа клубу и на тај начин помаже развој шаховског спорта у општини. Васић наводи да захваљујући средствима које током године добија од општине клуб организује локална такмичења, одлази на турнире у друге општине и градове и обезбеђује функционисање клуба.

Председник Шах клуба „Гранит“ истакао је да су након недавног успеха многа деца у селу изразила жељу да се учлане у клуб, чиме су показала да овај успех много значи за малу средину, као што је Радаљ.

Љиљана Ристановић