Мали Зворник, 09.06.2014. године

Ситуација у области саобраћаја на подручју општине Мали Зворник, две недеље након незапамћених непогода, полако се нормализује.

На магистралном путу код Старог моста у Малом Зворнику отворена је једна саобраћајна трака за пролаз путничких и теретних возила. На овом делу пута саобраћај ће се убудуће одвијати наизменично, једном коловозном траком, уз семафорску регулацију и појачане мере безбедности.

Овакав режим саобраћаја на деоници код Старог моста важиће док трају радови на санацији клизишта.

Успоставњен је и аутобуски саобраћај до Радаљске Бање и центра Доње Трешнице, делова општине у којима су путеви највише страдали. Саобраћај у овим селима на више деоница одвија се успорено због великих оштећења на путу.

Радови на прокопавању нужног пута Мали Зворник – Доње насеље преко Бучевског потока и Барица увелико трају. Инжењерци војске Србије, ангажовани на овом послу, прокопали су више од 50 посто пута. Истовремено се врши његово проширивање, насипање и ваљање, као и уклањање растиња поред пута. Вишком материјала који се одвози са градилишта биће насипана индустријска зона у Малом Зворнику, чиме ће њен ниво бити подигнут за око метар а сама зона на тај начин додатно заштићена од плављења.

У другој фази радова на санацији од непогода у општини Мали Зворник уследиће активности на прокопавању речних корита. Упоредо са прокопавањем и санацијом путева у општини Мали Зворник ради се и на повезивању електро и водо мреже и покиданих телекомуникационих веза. Непогоде су трајно оштетиле инсталације фиксне телефонске мреже у горњем делу општине Мали Зворник, па су процене да ће ка селима ДоњаТрешница и Велика Реца морати да се ради потпуно нова телефонска мрежа.