Пре извесног времена упућен ми је допис групе грађана, са сумњом на говор мржње и дискриминацију упућену према људима који су супротне политичке опције од тих људи, који су се оглашавали по друштвеним мрежама.

Све то прослеђено је поверенику за заштиту равноправности и тужилаштву, па нека они одлуче да ли има прекршајне или кривичне одговорности. Такође разне неистине и лажи су поједини износили на друштвеним мрежама, а све са циљем добијања политичких поена и то је такође прослеђено поверенику за заштиту равноправности и тужилаштву.

Молим поједине грађане који су заведени да врло добро размисле и да разликују слободу говора од говора мржње. Како би било да сутра нека особа која припада политичкој опцији којој ја припадам, а која ради у јавној установи, на друштвеним мрежама назива супротну политичку опцију нојевима из контејнера, овцама, болидима, болесницима, секташима, смрадовима, мученицима, пореди их са Гестапом, дакле фашистима, наводи да их све треба ставити у гасну комору и тд., како би се они осећали приликом контакта са том особом у тој јавној установи? Значи, слобода мишљења „да“, али говор мржње „не.“

Сведоци смо првостепене пресуде Првог основног суда у Београду којом је уредник “Информера“ Драган Ј. Вучићевић, осуђен за кривично дело увреде у продуженом трајању, извршено на штету новинарке N1 телевизије, Жаклине Таталовић. Суд је оценио да је Вучићевић новинарку вређао путем свог личног налога на друштвеној мрежи Твитер.

Значи, ако опозиција пријављује људе блиске владајућој већини и то је дозвољено, ваљда је у овој држави дозвољено и да се људи који подржавају владајућу већину обрате државним инститицијама за заштиту својих права.

Општинско руководство ће још више наставити да ради за добробит грађана Малог Зворника, за разлику од оних који су били на власти, а нису ништа урадили, осим за свој лични интерес.

Председник општине Мали Зворник
Зоран Јевтић, с.р.