Мали Зворник, 12.07.2020. године

Саопштење за јавност председника општине Мали Зворник, г. Зорана Јевтића:

Везано за догађај који се десио  09.07.2020. године у вечерњим сатима у угоститељском објекту „Royal Drina”, износим следеће:

Општина Мали Зворник, као и ја, не подржава насиље ма од кога долазило. Младен Перић је свестан грешке коју је направио и он се извињава г.Николићу, свим суграђанима и мени и спреман је да поднесе све консеквенце уколико државни и страначки органи утврде и донесу било какву одлуку. По његовим речима био је изазван и испровоциран, али то не оправдава његов поступак. Случај је пријављен полицији и препустимо државним органима да раде свој посао. Ради јавности да се зна: Перић је запослен у општинској управи, на радном месту: „Шеф општинског услужног центра“, а не саветник председника, како злонамерни приказују. Случај се десио ван радног места и не подлеже никаквим санкцијама по Закону о раду. Лично сам разговарао са власником објекта, чији је син имао конфликт са г.Перићем, срећна је само околност што и г.Николић Драгослав и Перић, припадају истој политичкој опцији, јер видим покушај да то добије друге конотације. Државни органи ће радити свој посао.

Међутим нећемо више дозволити, да неки који не осуђују насиље, већ га и подстичу, које се ових дана дешава у Београду и неким градовима по Србији, поистовећују са истим догађајем, јер се ради о огромној несразмери. Особа која је искористила овај догађај, да би позивала преко друштвених мрежа да се пали општина, као што се пали по Београду ће сутра добити кривичну пријаву, па нека објашњава такође државним органима свој поступак. Такође поједине особе које су запослене у јавним установама, и већ дуже време преко друштвених мрежа упућују говор мржње и позивају своје истомишљенике да  вербално и физички линчују припаднике друге политичке оријентације, њихови надређени ће добити а и државни допис, да утврде постоји ли говор мржње, у њиховом случају.

Насиље било чије неће проћи и ту смо да га осудимо, ма са чије стране долазило, а надлежне органе позивам да раде свој посао!

Председник општине Мали Зворник
Зоран Јевтић, с.р.