04/02/2015

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић је јуче, у сали Општинског већа Мали Зворник, упознао привреднике са активностима и програмима локалне самоуправе као и Владе Србије. Представио им је Уредбу о утврђивању државног програма обнове за привредне делатности на поплављеном подручју, као и локалне Одлуке када је реч о субвенцијама које су им на располагању, уколико повећају број запослених, о условима и начинима на који ће општина изаћи у сусрет привредном сектору у вези административних и пореских олакшица.

Он је поручио да је Општина отворена за сарадњу и да је спремна да, у оквиру својих могућности, пружи подршку привредницима у локалној заједници те да ће за месец дана поново организовати овакав скуп да чује конкретне предлоге и идеје на који начин директно може да им помогне и том приликом им пренесе прве потезе које ће до тада предузети општина.

 

Присутни представници привредних субјеката су изразили позитивне ставове према организовању оваквих састанака, где могу непосредно руководству општине пренети своје сугестије и примедбе на рад општине у смеру развоја привреде и у циљу смањења незапослености у нашој општини. 
Позиву на састанак се одазвало петнаестак представника већих привредних субјеката наше општине, а присутни су били и заменик председника Богдан Дукић, руководиоци одељења општинске управе као и представник Националне службе за запошљавање, који су такође упознали присутне са радом и активностима у њиховом делокругу рада.

{gallery}2015/02-03_privrednici{/gallery}