Због присуства све већег броја миграната на територији општине Мали Зворник, локални Савет за безбедност на седници у четвртак, 20. маја, разматрао је актуелну безбедносну ситуацију на локалном нивоу.

Ради договора у вези предузимања одговарајућих мера, у циљу сузбијања незаконитих радњи од стране миграната и локалног становништва, усвојен је закључак којим је руководству општине предложено да због појачаног присуства миграната одржи заједнички састанак са представницима Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, Основног јавног тужилаштва у Лозници, Вишег суда у Шапцу, Основног суда у Лозници, Полицијске станице Мали Зворник и станице Граничне полиције Мали Зворник.

Савет за безбедност општине Мали Зворник предложио је и представницима Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије да са руководством локалне самоуправе одрже заједнички састанак у вези ситуације услед појачаног прилива миграната на подручју малозворничке општине.

Председник општине, Зоран Јевтић, најавио је да ће локална самоуправа настојати да, ради побољшања безбедности грађана, набави и постави видео надзор у центрима села на подручју општине, у којима за то постоје технички услови.

Он је подсетио да је главна улица у Малом Зворнику готово у потпуности под видео надзором и да су камере у месној заједници Центар постављене на неколико места, на потезу од хидроелектране „Зворник“ до моста краља Александра I Карађорђевића.

Љиљана Ристановић