Уклањање растиња на трасама далековода на подручју општине Мали Зворник у циљу обезбеђивања уредног снабдевања струјом током зиме данас је вршено на далеководу 10 кВ Доња Борина и Брасина, у времену од 09.00 до 12.00 часова, због чега је снабдевање струјом у овим селима било у прекиду у наведеном термину.

Према плану Електродистрибуције у петак, 10. децембра, раскресивање растиња предвиђено је на далеководу 10 кВ Велика Река, огранак за Амајић и Будишић, у времену од 08.30 до 14.00 часова, због чега ће потрошачи у Амајићу, Горњем Амајићу и Будишићу у наведеном термину бити без редовног снабдевања електричном енергијом биће.

У акцији сече растиња испод далековода учествују радници Електродистрибуције из Лознице, потпомогнути екипама формираним по налогу општинског Штаба за ванредне ситуације, обученим за рад на терену.

Екипе за испомоћ чине радници општинских комуналних служби, ЈП „Србијашуме“, чланови Ватрогасно – спасилачке јединице, јединица цивилне заштите из сваке од месних заједница на подручју општине, као и чланови ловачких удружења и других сличних структура.

У случају лоших временских услова радови ће бити одложени.

Уколико радови буду завршени раније далековод ће бити укључен пре наведеног рока.

Љиљана Ристановић