Традиционална 12. риболовно – туристичка манифестација „Скобаљијада и Гурманијада“ биће одржана у Малом Зворнику поред реке Дрине у суботу, 11. јуна.

Догађај организује Туристичка организација општине Мали Зворник, у сарадњи са Библиотеком „17. септембар“, уз подршку и покровитељство општине Мали Зворник.

У оквиру манифестације биће уприличено такмичење у лову скобаља и припремању традиционалних јела, рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља, као и богат културно – уметнички програм.

Окупљање риболоваца, пријаве такмичара и извлачење стартних бројева предвиђено је до 08 часова.

Од 10 часова уследиће такмичење у кувању рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља.

Пријава учесника предвиђена је до 11. јуна, а могућа је и на сам дан манифестације, до почетка такмичења.

Одлуком локалне самоуправе, котизација за све учеснике је беспатна.

За учеснике и посетиоце обезбеђен је бесплатан ручак, а за такмичаре и промотивне мајице, као и вредне награде за победнике такмичења.

У културно – уметничком делу програма посетиоце очекује изложба књига за децу и одрасле, изложба слика са малозворничке ликовне колоније, креативна дечја радионица – писање и цртање на тему ,,Дрина у срцу“, наступ фолклорне секције Библиотеке ,,17. септембар“ и чланова Удружења ,,Мина и Андреј“ и традиционалне спортске игре.

Најављујући атрактиван садржај и ново дружење за памћење, из локалне самоуправе и Туристичке организације и овог пута упутили су позив посетиоцима да дођу на манифестацију у што већем броју и уживају поред реке Дрине.

Фото: Lotel Media Group

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић