Светски дан цивилне заштите, 1. март, у Малом Зворнику обележен је свечаном седницом општинског Штаба за ванредне ситуације, на којој је указано на важност подизања свести становништва о значају спремности и познавањa безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода и других опасности.

Заменик команданта општинског Штаба за ванредне ситуације Милисав Деспотовић, који је и заменик председника општине, рекао је овом приликом да локална самоуправа чини све да допринесе јачању сектора цивилне заштите, радећи на превенцији ризика и стварајући услове за ефикасан одговор на изазове.

 Он је истакао да општина прати законску регулативу у овој области, уредно припрема и ажурира планску документацију, улаже у реализацију превентивних мера, обнову и изградњу неопходне инфраструктуре, као и у организовање и опремање цивилне заштите.

Припадници оперативних тимова цивилне заштите редовно одлазе на обуке и тренинге и спремни су за адекватно и правовремено реаговање у ванредним ситуацијама.

Будући да је у општини Мали Зворник посебно изражен ризик од изливања бујичних потока, поплава и клизишта, интензивно је рађено на плану санације постојећих клизишта и одговарајуће регулације речних токова.

Седници поводом обележавања Светског дана цивилне заштите, осим чланова Штаба за ванредне ситуације, присуствовали  и повереници цивилне заштите из свих 11 месних заједница на подручју малозворничке општине.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић