01.12.2017. године 

Светски дан борбе против сиде, 01. децембар, средњошколци у Малом Зворнику обележили су активностима усмереним на едукацију о претњама од опаке болести и могућностима превенције. Главни део обележавања овог важног датума било је предавање на тему заштите репродуктивног здравља младих, којем су присуствовали сви малозворнички средњошколци. 

Предавање, које је, као и остале активности, организовано уз подршку Средње школе Мали Зворник и локалне Канцеларије за младе, одржали су вршњачки едукатори, обучени за то у оквиру недавно реализованог пројекта „Водите љубав а не рат II“, који се, поред осталог, тицао едукације ученика о полно преносивим болестима. 

У оквиру обележавања Светског дана борбе против сиде ученици су могли да виде и кратак филм на ову тему, као и да чују приче особа заражених HIV-ом. 

Током дана у холу школе био је постављен инфо пулт са флајерима, презервативима и симболичним црвеним трачицама, на којем су млади могли додатно да се информишу о HIV-у, али и другим полно преносивим инфекцијама. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-12-01_hiv/{/gallery}