Студентске стипендије локалне самоуправе у Малом Зворнику, у износу од 10.000 динара месечно, до краја школске 2020/2021. године добијаће 20 студената са подручја општине.

Уговори о коришћењу ових средстава са студентима потписани су протеклог петка, 22. јануара, у сали Скупштине општине Мали Зворник.

Потписивању уговора присуствовала је заменик начелника Општинске управе Милица Живановић.

Према њеним речима, на јавни конкурс општине за доделу стипендија студентима овог пута пријавило се укупно 23 студената, од којих је 20 испунило услове дефинисане конкурсом.

Право на стипендију остварило је 15 студената који су уписали једну од година основних студија у трајању од најмање четири године, односно за које је законом предвиђено да имају збир од 240 ЕСПБ (Европски систем преноса бодова), од друге до последње или мастер академских студија, као и пет студената који су уписали једну од година основних студија за које је законом предвиђено да имају збир од 180 ЕСПБ, од друге до последње године студија.

Живановић је потврдила да ће они у наредних 10 месеци добијати по 10.000 динара на име студентске стипендије.

На додели стипендија Живановић је студентима пожелела да наставе да остварују добре резултате у школовању, а да ће локална самоуправа наставити да их подржава у томе.

Љиљана Ристановић