Мали Зворник, 05.08.2014. године

У Малом Зворнику су у петак, 01. августа, потписани уговори са седам предузећа и предузетника којима су из буџета општине одобрена средства за ново запошљавање радника по Јавном позиву од 05. маја 2014. године. За реализацију програма, на основу којег је у општини Мали Зворник отворено 18 нових радних места, издвојено је 3 милиона 600 хиљада динара.

Уговоре са корисницима потписао је  председник општине Мали Зворник Драган Богићевић. Он је том приликом рекао да се реализација програма субвенција за нова запошљавања врши у складу са Локалним акционим планом запошљавања у општини Мали Зворник за 2014. годину, преко Националне службе за запошљавање. Богићевић је подсетио да су у Малом Зворнику актуелни и други програми којима се подстиче запошљавање, као што је програм финансирања приправничког стажа и полагања државног испита за 16 приправника са подручја општине Мали Зворник, што је пројекат чија реализација зависи од мишљења и сагласности надлежних министарстава. Предвиђена је и додела субвенција за пољопривреднике за набавку стоке, садница воћа и изградњу пластеника, те подстицај развоја привреде преко кредита из локалног Фонда за развој.

Представници предузећа и предузетничких радњи са којима је Општина Мали Зворник склопила уговоре о коришћењу средстава за запошљавање нових радника задовољни су програмима који се реализују у овој области и тврде да су многи радници добили посао захваљујући оваквим и сличним ранијим програмима.

{gallery}2014subvencije{/gallery}