Мештани Малог Зворника и Зворника (РС – БиХ), предвођени челницима ова два суседна места на Дрини, сусрели су се у петак, 04. августа, на обновљеном задужбинском мосту краља Александра I Карађорђевића по 14. пут, у оквиру туристичке и културне манифестације „Људи и мостови“.

Догађај који симболизује суживот и нераскидиве везе које спајају две локалне заједнице био је прилика да окупљени традиционално пошаљу поруке мира, толеранције и заједништва, а почео је традиционалним послужењем хлебом и сољу.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, рекао је да је сусрет на мосту прелеп догађај који треба и чешће да се дешава.

„Обележавамо данас и тужан догађај, погром “Олуја”. Сећамо се и не заборављамо те тешке и тужне тренутке, али са овог моста шаљемо и поруке свим народима да треба да се скупљамо у миру, слози, љубави, толеранцији”, истакао је Јевтић.

Градоначелник Зворника, Бојан Ивановић, рекао је да се ова манифестација одржава 14 година и да тиме показује да Дрина није граница, него да спаја Српску и Србију.

У оквиру културно – уметничког програма изведеног овом приликом наступила је Фолклорна секција Библиотеке “17. септембар” из Малог Зворника, док су на мосту били изложени радови Ликовне колоније из Малог Зворника.

 Удружења жена Малог Зворника и Зворника представила су се ручним радовима, старим експонатима и храном.

У програму манифестације учествовао је и Мали хор Основне музичке школе “Војин Kомадина” из Зворника.

На мосту су се симболично сусрели и учесници тематске шетње “Стопама краља Александра Првог Kарађорђевића”, кренувши испред Храма Рођења Светог Јована Kрститеља, док су ученици из Малог Зворника пошли из Подземног града Kарађорђевића.

Циљ овог догађаја је јаче повезивање туристичке понуде две локалне заједнице и повећање броја туриста на обе дестинације.

Сусрет на мосту и тематска шетња организовани су у сарадњи туристичких организација Малог Зворника и Зворника (РС – БиХ), уз подршку локалних самоуправа.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић