У години највећег успеха, без пораза, незаустављива репрезентативка Републике Србије Сара Ћирковић била је победница финалног меча на Светском првенству у боксу за узраст млађих сениора и крајем новембра донела је блиставо златно одличје из Шпаније у Београд, прву медаљу за српски омладински бокс након 24 године.

На медаљу у овом веома важном узрасту српски бокс чекао је од 1998. године, када је у метрополи Аргентине, Буенос Ајресу, сребро освојио Геард Ајетовић, док је Дејан Рибаћ освојио бронзу.

Сара наступа за женску боксерску репрезентацију Србије. Члан је боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник (у Републици Српској) и „Обилић 1389” у Малом Зворнику (у Србији).

Уважавајући чињеницу да је Ћирковићева репрезентовала и нашу средину, у знак признања за постигнуте успехе председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у организацији Спортског савеза Дрина, уприличио је сусрет са светском и европском омладинском шампионком у боксу и њеним тренером Мирком Ждралом, који су узор бројним поклоницима спорта у општинама Подриња и регије Бирач.

За Сару је Братунац исходиште и родна груда, Зворник тренутно идеалан амбијент где у истој улици има услове за свакодневне тренинге у матичном Клубу борилачких спортова „Обилић” и школску установу како не би занемарила формално образовање, а Мали Зворник је увек мирна лука из које се отискује ка међународним такмичењима као репрезентативка Србије и ниже успехе, освојивши сва одличја у омладинском конкуренцији. Круна њеног досадашњег наступа у рингу била би олимпијска медаља. Париз ће 2024. године по трећи пут (1900 и 1924. године) бити домаћин Летњих олимпијских игара. Уз Лондон (1908, 1948. и 2012.) је то једини град који ће три пута угостити најбоље спортисте планете.

Већ од пролећа, Сару очекују нови изазови у 2023. години, јер ће имати деби у сениорској конкуренцији на Светском првенству за сениорке у далекој и егзотичној Индији, земљи контраста и разноликости.

Извор: Мали Зворник инфо