Мали Зворник, 17.09.2019. године 

Грађани и руководство Малог Зворника прославили су у понедељак, 17. септембра, Дан општине, којим је обележена 75. годишњица ослобођења територије од немачке окупације у Другом светском рату и 64. годишњица од оснивања општине. 

На свечаној седници локалног парламента у Дому културе, уприличеној поводом овог важног датума, истакнутим појединцима традиционално су додељена признања, на име захвалности за допринос друштву у различитим областима. 

Госте на седници, представнике државних институција, општина и градова из окружења, верских и других организација, међу којима је био и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бојан Стевић, поздравио је председник општине Зоран Јевтић, који је, након тога, у име општинског руководства и у своје име, свим суграђанима честитао празник, са жељом да Дан општине увек дочекују и обележавају у бољим условима. 

Говорећи о резултатима рада локалне самоуправе, оствареним између септембра прошле и текуће године уз помоћ државе, Јевтић је, као најзначајније, навео обнову комуналне инфраструктуре, стварање услова за долазак инвеститора и веће запошљавање, улагања у развој пољопривреде, туризма и других сектора привреде, кроз набавке радова и опреме и финансирање различитих програма и пројеката, чиме су, како је рекао, умногоме побољшани услови за живот грађана општине Мали Зворник. 

Он је истакао да је, након деценија привредног застоја, радом и залагањем општинског руководства, уз подршку председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије, у Мали Зворник дошао први велики инвеститор, који ће у области производње текстила обезбедити посао за 500 људи. 

Након говора председника општине, на седници је приказан петнаестоминутни филм посвећен најзначајнијим активностима и улагањима у општини у протеклој години и плановима за наредни период. 

У наставку свечаности поводом Дана општине Мали Зворник заслужним грађанима традиционално су уручене повеље и плакете, у знак захвалности локалне заједнице за допринос који су пружили друштву, сопственим радом и залагањем. 

Уручено је укупно девет општинских признања, осам плакета и једна повеља. 

На име захвалности за подршку коју локална самоуправа добија од највишег државног руководства, у раду на повезивању са потенцијалним инвеститорима и реализацији инфраструктурних пројекта, повеља општине Мали Зворник поводом Дана општине додељена је Ивици Којићу, шефу кабинета председника Републике Србије. 

Добитници плакета општине за 2019. годину су: Урош Кандић, саветник за односе са јавношћу у Кабинету потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, на име захвалности за подршку државе у обнови и очувању објекта „Подземни град Карађорђевића“; учесници ратних збивања на Кошарама 1999. године: Александaр Бошковић, електричар из Малог Зворника, Горан Вучетић, радник из Доње Трешнице, Милутин Радић, возач из Доње Борине, Милорад Илић, столар из Доње Борине; Бранко Илић, столар из Доње Борине; Радмила Божић, директорка ОШ “Милош Гајић“, Амајић, иначе први лиценцирани директор на подручју општине Мали Зворник, и Драгица Вучетић, председница Удружења жена „Незаборав“ из Малог Зворника, на име доприноса очувању обичаја, традиције и културе нашег краја, животне средине, неговању добрих породичних односа, солидарности, хуманитарног рада и свих оних вредности које доприносе здравом животу, развоју здраве и комплетне личности човека. 

У завршници свечаности одржан је пригодан културно-уметнички програм, у оквиру којег су наступили чланови Фолклорне секције и дечје певачке групе Библиотеке „17. септембар“ Мали Зворник, те чланови KУД-а “Перваз” из Трговишта. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-09-19_dan_opstine{/gallery}