24.02.2018. године 

На 40. Међународном сајму туризма у Београду општина Мали Зворник изложила је све што њену туристичку понуду чини посебном, са акцентом на промоцији сеоског туризма, локалне гастрономије и угоститељских објеката. Атрактивну и јединствену туристичку понуду ове општине посетиоци могу да виде у Хали 4 Београдског сајма. 

Као посебну атракцију, Мали Зворник и ове године промовише културне знаменитости, „Подземни град Карађорђевића“ и археолошко налазиште „Орловине’’. 

У протекла три дана, штанд Малог Зворника посетили су бројни домаћи и страни туристи, представници друштвено – политичког живота, државни функционери и друге јавне личности, међу којима потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, глумац Ненад Окановић, у улози промотера туризма у Подрињу, као и бројни медији. 

Први дан сајма на малозворничком штанду протекао је у знаку презентације народне радиности, културног стваралаштва и локалних гастрономских специјалитета, у организацији Удружења жена „Незаборав“ и Библиотеке „17. септембар“. 

 Други дан, поред осталог, био је прилика за промоцију ловног и риболовног туризма, док је данашњи наступ на сајму искоришћен за представљање успешних привредника из Малог Зворника. 

Последњег дана београдског Сајма туризма, у недељу, 25. фебруара, своју понуду туристима представиће етно ресторани са подручја малозворничке општине. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-02-24_sajam_turizma{/gallery}