У погону фабрике текстила „My Denim“ у Малом Зворнику у току је стручно усавршавање прве групе од 100 радника који ће бити ангажовани у овој компанији.

Обука је почела пре око 10 дана, тачније 28. децембра 2020. године, а одвија се у оквиру Програма обуке на захтев послодавца који реализује Национална служба за запошљавање.

Стручно усавршавање наведене прве групе радника за запослење у фабрици одвијаће се у периоду од 28. децембра 2020. године до 23. фебруара 2021. године.

Поводом потписивања наведених уговора, председник општине Зоран Јевтић рекао је да је обећање руководства општине Мали Зворник о покретању фабрике текстила испуњено и да ће првих сто радника ускоро почети да ради у погону и остварује примања.

Он је навео да ће преосталих 200 радника предвиђених за запослење у фабрици након обуке бити ангажовано у наредне две године.

Јевтић је рекао да очекује да ће епидемија вируса Корона утицати на редослед обуке кандидата и да ће они који због инфекције не буду могли да се одазову у првом циклусу бити укључени у неке од наредних обука.

Полазници ће обуку пратити 5 дана у седмици, у трајању од 8 часова дневно.

Трошкове обуке финансира Република Србија из буџета.

Обука је предвиђена за сва неопходна занимања у фабрици, а спровешће је инструктори раније обучени за рад у фабрици, који су стекли неопходно радно искуство.

Љиљана Ристановић