На улазу у Ковид амбуланту у Малом Зворнику локална самоуправа саградила је импровизовану чекаоницу за пацијенте који долазе у Дом здравља на прегледе и тестирања, у случају сумње на инфекцију вирусом корона.

Простор чекаонице је у потпуности и адекватно опремљен, како би грађанима било угодније док чекају на пријем код лекара.

Улаз у амбуланту заштићен је од утицаја временских услова, са свих страна, а у предстојећем зимском периоду биће загреван.

За ове потребе општина је набавила неколико грејалица.

На улазу у чекаоницу постављена су врата, а са западне стране, која је донедавно била отворена, намештена је одговарајућа церада.

Раније у току године набављене су и постављене клупе за седење, са обележеним препорученим размацима између пацијената.

Према речима заменика председника општине, Милоша Радојчића, локална самоуправа у Малом Зворнику одлучила је да уреди чекаоницу испред Ковид амбуланте како би грађанима олакшала чекање на прегледе и тестирање током хладних дана.

Он је навео да у малозворничку Ковид амбуланту дневно долази по неколико десетина људи, те да је општинско руководство сматрало да треба да постоји пристојан простор у којем пацијенти, за које постоји сумња да су заражени вирусом корона, чекају на пријем код лекара.

„Циљ нам је био да грађанима обезбедимо простор који ће бити загреван, како би могли да се склоне од лоших временских услова, који нас засигурно чекају у наредном периоду“, рекао је заменик председника општине и додао да ће сарадња локалне самоуправе са Министарством здравља Републике Србије и директором Дома здравља у Малом Зворнику, у борби против епидемије вируса корона, бити настављена и убудуће.

„Сви заједно боримо се да заштитимо здравље становништва и да лакше и брже изађемо из епидемије. Здравствени радници су наши хероји и општина Мали Зворник наставиће да их подржава и даје свој допринос у борби против епидемије”, поручио је Радојчић.

Љиљана Ристановић