Нова аутобуска стајалишта до краја седмице биће постављена на укупно 5 локација на подручју општине Мали Зворник, у Доњој Борини, у месној заједници Центар код основне школе, недалеко од моста краља Александра I Карађорђевића и у Амајићу, на скретању за Доњу Трешњицу.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, уређење аутобуских стајалишта обезбеђено је средствима из наградног фонда Владе Швајцарске, освојеним у оквиру успешно реализованог програма реформе пореза на имовину, који је општина Мали Зворник спровела уз подршку имплементационих партнера ХЕЛВЕТАС и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Вредност уговора склопљеног за извођење наведених радова са предузећем „Модел 5“ из Београда износи 2.895.556 динара, док је првобитно, на основу процене наведених радова, за ове намене у буџету било опредељено 3,5 милиона динара, без ПДВ.

Нова аутобуска стајалишта у оквиру наведених радова биће постављена искључиво на локацијама у власништву општине Мали Зворник, јер је то услов који је поставио донатор.

Председник општине, Јевтић, рекао је да ће локална самоуправа настојати да у догледно време уреди и преостала аутобуска стајалишта на подручју општине.

Љиљана Ристановић