Мали Зворник, 06.11.2018. године

Приказ војне вежбе „Век победника 1918-2018“ у Малом Зворнику Специјална бригада Копнене војске Србије извешће у суботу, 10. новембра, у реону Зворничког језера, у насељу Сакар, са почетком у 13.00 часова. 

Сви који желе да пропрате догађај неопходно је да на место дешавања стигну најкасније до 12.30 часова, ради благовременог смештаја публике, јер након наведеног термина посетиоцима неће бити омогућен прилаз локацији из безбедносних разлога, саопштено је из Општинске управе Мали Зворник, која је пружила неопходну подршку Војсци Србије у организационом делу припрема за извођење војне вежбе на Зворничком језеру. 

Припадници Специјалне бригаде и Речне флотиле Копнене војске Србије овом приликом представиће своје капацитете и оспособљеност за решавање најсложенијих диверзантских задатака, уз употребу маневарске муниције, пиротехничких средства, оклопних и других војних возила и опреме. 

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић позвао је грађане да присуствују догађају и виде каквим све знањима и вештинама владају старешине и војници Војске Србије, која ће тог дана координирано на више локација у земљи извести вежбу „Век победника 1918-2018“, у част стогодишњице од завршетка Првог светског рата и славне победе Србије. 

У оквиру обележавања великог и важног јубилеја, од 08. до 11. новембра, око 8.000 припадника Војске Србије, на више од 600 борбених система и 24 ваздухоплова, на 10 локација на територији Србије извешће различите планске, вежбовне и борбене активности. 

Љиљана Ристановић