Традиционална 17. Ликовна колонија Малог Зворника одржава се од 08. до 10. августа текуће године, уз учешће око 20 сликара из Србије и иностранства.

Свечано отварање манифестације коју је организовала Библиотека „17. септембар“ у сарадњи са Туристичком организацијом општине Мали Зворник, под покровитељством локалне самоуправе, уприличено је у понедељак преподне у Центру за развој иновација.

Уметнике је овом приликом поздравио председник општине, Зоран Јевтић, захваливши им у име руководства општине и грађана што су дошли и што што доприносе очувању овог културног догађаја.

Он је навео да Ликовна колонија захваљујући сликарима траје дуги низ година, да на њој настају дивна уметничка дела, те да пружа прилику за афирмисање младих уметника.

 Јевтић је истакао да се значај манифестације огледа и у томе што доприноси разноврсности локалне туристичке понуде и промовише туристичке потенцијале Малог Зворника.

Председник општине пожелео је уметницима угодан боравак у Малом Зворнику и успешан рад, додајући да са радошћу ишчекује да види нова уметничка дела која ће настати на овогодишњој Ликовној колонији.

Сликаре је поздравила и пожелела им добродошлицу и директорка библиотеке, Славојка Спасеновић.

Истакавши да је локална самоуправа обезбедила све што је неопходно за рад у оквиру 17. Ликовне колоније, она је изразила наду да су уметници и овог пута задовољни пријемом и смештајем у Малом Зворнику.

Уметници ће у оквиру колоније радити три дана, различитим сликарским техникама, на различитим локацијама.

Теме ће такође бити различите, али ће сигурно и овог пута мотиви на већини радова бити знаменитости и природне лепоте Малог Зворника.

Традиционална манифестација која окупља сликаре је међународног карактера, будући да на њој, осим сликара из различитих крајева Србије, учествују и сликари из иностранства, претежно из бивших југословенских република.

Слике настале у оквиру манифестације биће приказане на изложби и након тога депоноване у легату библиотеке, који већ располаже богатим фондом слика насталих на малозворничкој Ликовној колонији у протеклих 17 година.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић