Запослени у малозворничкој Библиотеци „17. септембар“ вредно раде на припреми 17. Ликовне колоније Малог Зворника, која ће бити одржана од 08. до 10. августа текуће године.

Према речима директорке ове установе, Славојке Спасеновић, традиционална манифестација која окупља сликаре је међународног карактера, будући да на њој, осим сликара из различитих крајева Србије, учествују и сликари из иностранства, претежно из бивших југословенских република.

Она је навела да и ове године очекује велики одзив уметника, те да је готово све спремно за почетак манифестације.

Набављене су боје, платна и остали неопходни материјали и обезбеђен дочек и смештај учесника.

Спасеновић је истакла да је општина Мали Зворник покровитељ Ликовне колоније, као и сваке године до сада, те да је локална самоуправа обезбедила све што је неопходно за реализацију овог догађаја.

Подршку библиотеци у припреми и извођењу манифестације пружиће Туристичка организација општине Мали Зворник.

Уметници ће у оквиру колоније радити три дана, различитим сликарским техникама, на различитим локацијама.

Теме ће такође бити различите, али ће сигурно и овог пута мотиви на већини радова бити знаменитости и природне лепоте Малог Зворника.

Слике настале у оквиру манифестације биће депоноване у легату библиотеке, који већ располаже богатим фондом слика насталих у оквиру малозворничке Ликовне колоније у протеклих 17 година.

Она је позвала уметнике који до сада нису учествовали да се одазову и узму учешће на манифестацији, која је чувена по гостопримству домаћина, дружењу учесника и одличној атмосфери за рад.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић