03. новембар 2017. године

Радови на обнови 1,8 км државног пута у месној заједници Доње Насеље у Малом Зворнику, започети пре два месеца, одвијају се према плану и уколико временске прилике остану стабилне требало би да буду завршени до краја године. У оквиру уређења деонице, осим замене подлоге и асфалтног слоја, која је у великој мери окончана, биће изграђени тротоари, аутобуска стајалишта, канали и пропусти за одвођење воде.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић задовољан је динамиком и квалитетом досадашњих радова. Према његовим речима, главни радови на уређењу пута су при крају, а, уколико време послужи, и преостали послови биће окончани у предвиђеном року. Јевтић је подсетио да радове, вредне око 105 милиона динара, финансира Влада Републике Србије.

„Обнова пута у Доњем Насељу, као и неколико пружних прелаза у општини, који су реконструисани протеклог лета, велики су и значајни инфраструктурни послови које је омогућила Влада Републике Србије, у оквиру пројекта рехабилитације државног пута од Бање Ковиљаче до Грачанице, вредног 2,5 милијарди динара“, рекао је Јевтић, истичући да је веома захвалан на свему што је у општини Мали Зворник до сада урађено у оквиру подршке од стране државе.

Уређење дела државног пута у месној заједници Доње Насеље одвија се на правцу између граничног прелаза Нови мост и моста Краља Александра Првог Карађорђевића. Реч је о врло фреквентној деоници, у самом центру општине, која је, због недостатака у пројектно – техничкој документацији, остала неуређена приликом недавне целокупне обнове државног пута кроз општину.              

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-11-04_asfaltiranje/{/gallery}