У месној заједници Доње Насеље у току је постављање ЛЕД уличне расвете поред државног пута.
Радови се одвијају у оквиру реконструкције јавног осветљења на подручју општине Мали Зворник, коју финансира локална самоуправа.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, у новој фази уређења уличнe расвете набављено је око 430 сијалица и оне ће у месним заједницама Доње Насеље и Центар, дуж главног пута, бити постављене до краја текуће године.

Најновија набавка и уградња сијалица коштала је 10.000.000 динара, са ПДВ-ом.

Штедљиво ЛЕД осветљење поред државне саобраћајнице на подручју малозворничке општине, раније ове године, постављено је у сеоским месним заједницама, на потезу од Брасине до Велике Реке, за шта је из буџета општине издвојено око 5,5 милиона динара.

Након завршетка уградње ЛЕД сијалица у Доњем Насељу и Центру, државни пут кроз општину Мали Зворник биће осветљен читавом дужином, у свим месним заједницама.

Јевтић је истакао да је намера општинског руководства да све постојеће уличне лампе на подручју општине буду замењене ЛЕД светиљкама.

Увођење ЛЕД осветљења предвиђено је и у деловима општине где га тренутно нема.

Он је навео да је у наредних неколико година, а почев од краја текуће године, у плану набавка, замена и уградња 1300 ЛЕД сијалица.

Након потпуне реконструкције јавног осветљења у општини Мали Зворник, улична расвета током ноћи, уз рационално коришћење електричне енергије и уштеду приликом потрошње, биће обезбеђена у свим месним заједницама на подручју општине.

Љиљана Ристановић