У складу са закључком Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, донетим по препоруци Дома здравља у Малом Зворнику, председник општине Зоран Јевтић укинуо је у понедељак, 18. јануара, ванредну ситуацију у општини Мали Зворник, уведену 13. новембра 2020. године, ради сузбијања ширења заразне болести Ковид – 19.

Он је саопштио да је према подацима Дома здравља на подручју општине дошло до побољшања епидемиолошке ситуације, будући да се број инфицираних грађана и грађана који долазе на преглед у ковид амбуланту у последњих неколико седмица знатно смањио.

У складу с тим и на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације, закључено је да су се стекли услови за укидање ванредне ситуације на подручју општине Мали Зворник и донета је одлука о томе.

Командант Штаба и председник општине Зоран Јевтић истакао је да укидање ванредне ситуације не значи да је престала могућност заражавања грађана вирусом заразне болести Ковид – 19 и да је и даље потребна примена противепидемијских мера прописаних Законом о заштити становништва од заразних болести и Уредбом Владе Републике Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид – 19.

Одлука о престанку ванредне ситуације ступа на снагу даном доношења.

Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник наставиће редовно да информише и обавештава становништво и јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање.

Љиљана Ристановић