22.06.2016. године

Пројекат “Управљање чврстим отпадом у Југоисточној Европи”, који спроводе GIZ, NALAS и SWG реализован је у протеклих годину дана (јун 2015 – јун 2016). Пројекат је имао за циљ да развије ефектне шема за интегрално управљање чврстим отпадом у контексту елиминације негативних утицаја на животну средину и еколошке и социоекономске подршке развоју руралних прекограничних и обалних подручја у земљама Југоисточне Европе, као и подршку локалним властима и заинтересованим странама у успостављању платформе за дијалог за приступ и развој ефективних управљачких шема за интегрално управљање чврстим отпадом у руралним прекограничним и приморским подручјима. 

Општина Мали Зворник се уз подршку надлежних ауторитета придружила пројектним активностима током трајања пројекта активним учешћем на састанцима стејкхолдер група и пилот акцијама.

На завршној конференцији пројекта (21-22 јун 2016. године у Струги), делегиране су идеје које су настале као резултат интерактивних дискусија током трајања пројекта, а у циљу имплементације предвиђених мера.

{gallery}2016/06-23_SWG{/gallery}