Дејан Јездимировић (18) из Доње Трешнице, двоструки државни првак Србије у веслању и победник овогодишњег Светског првенства у веслању у Бугарској, новогодишње и божићне празнике провео је у завичају, са родитељима, родбином и пријатељима.

Боравак успешног спортисте у родном месту руководство општине Мали Зворник искористило је да га угости, честита му на оствареним успесима у протеклој години и пожели много добрих резултата на такмичењима убудуће.

На новогодишњи пријем уприличен у кабинету председника општине веслач Јездимировић дошао je у пратњи свог оца.

Председник Зоран Јевтић честитао им је овом приликом Нову годину и велики хришћански празник Божић, пожелевши породици Јездимировић свако добро, а првенствено добро здравље.

 Успешном веслачу, који је, судећи по резултатима које остварује, кренуо путем старијег земљака и колеге, Милоша Васића, прослављеног репрезентативца Србије у веслању, Јевтић је затим пожелео да настави да остварује изванредне резултате и настоји да достигне, а по могућству и превазиђе, Васића, наводећи да је општина Мали Зворник ту да му пружи неопходну подршку, као и свим осталим спортистима који се труде и постижу успехе.

Сјајне резултате у веслачком спорту, упоредо са Дејаном, остварује и његова годину млађа колегиница, Јелена Ерић (17) из Доње Трешнице, такође двоструки државни првак Србије у веслању.

Обоје спортиста су пре две године у Београду изборили двострука злата, Дејан у скифу и дубл скулу, а Јелена у четверцу скул.

Дејан je представљао Веслачки клуб „Дрина“ из Малог Зворника, који је захваљујући њему заузео високо 5. место у укупном пласману свих клубова на првенству државе.

Сјајне резултате у веслању Дејан и Јелена остварили су и у 2021. години, одбранивши најпре титуле државних првака у овом спорту.

Осим тога, Дејан је освојио и прво место на Светском првенству у Бугарској, у Ц финалу такмичења.

На Балканијади у Македонији Јелена је заузела друго место, а на Европском такмичењу за веслаче у Немачкој девето место.

Дејан је на Балканијади био четврти, док је на Европском првенству у Минхену заузео петнаесто место.

У свету веслања њих двоје обрели су се захваљујући акцији потраге за младим талентима, коју традиционално, већ дуги низ година, спроводи Веслачки клуб „Партизан“, са школама и локалним самоуправама у Србији.

У оквиру ове акције, у сарадњи ВК „Партизан“, општине Мали Зворник и Основне школе „Милош Гајић“ у Амајићу, њих двоје су пре две и по године, баш као и Милош Васић 2006. године, препознати као изузетно талентовани за веслачки спорт.

Сада је пред њима отворен пут за велике успехе и нема сумње да ће их остварити, ако наставе да вредно тренирају и нижу победе.

Оснивањем Веслачког клуба „Дрина“ 2019. године, уз подршку ВК „Партизан“ и локалне самоуправе, младима у Малом Зворнику пружена је прилика за бављење овим изузетним спортом, али и створено много више шанси за откривање нових талентованих веслача са подручја ове општине убудуће.

Љиљана Ристановић