Финансијска помоћ од 100.000 динара коју локална самоуправа у Малом Зворнику даје породицама по рођењу детета уручена је ове седмице родитељима 11 беба рођених у јулу текуће године.

Уз новчани износ традиционално су подељени и беби пакети, у вредности од 6000 динара, са основним стварима потребним за новорођенче.

Принадлежности родитељима уручили су председник општине, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Честитавши породицама на принови, председник општине Мали Зворник и овом приликом подсетио је окупљене да локална самоуправа спроводи читав низ мера подршке породицама, настојећи да на својој територији подстакне раст наталитета.

Јевтић је истакао да је Мали Зворник можда једина општина у Србији која има довољне капацитете за смештај деце у вртић и да су, захваљујући изградњи вртића у Доњем Насељу за 50 деце и запослењем потребног броја васпитачица у установи, приликом уписа за смештај од септембра примљена сва деца за коју су родитељи конкурисали за пријем у обданиште.

Он је рекао да ће локална самоуправа, у складу са одлуком Скупштине општине, наставити да пружа сваки вид подршке породицама, укључујући финансијску помоћ и пакете са основним стварима за бебе, у случају сваког новорођеног детета, без обзира на редослед рођења, подсетивши да је породицама на располагању и новчани износ који по рођењу детета даје Република Србија.

Председник општине је навео да у девастираним подручјима, где спада и Мали Зворник, подршка државе мајкама укључује и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић