Родитељски додатак у износу од 100.000 динара и пакете за бебе рођене на подручју општине Мали Зворник у јуну 2023. године, представници локалне самоуправе уручили су породицама са приновом у среду, 02. августа, на пријему организованом у сали Скупштине општине.

Принадлежности родитељима 9 новорођених беба предали су председник општине, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Они су продицама честитали на рођењу деце и пожелели да се ускоро поново виде сличним поводом.

Председник општине Мали Зворник и овом приликом подсетио је окупљене да локална самоуправа спроводи читав низ мера подршке породицама, настојећи да на својој територији подстакне раст наталитета.

Јевтић је истакао да је Мали Зворник можда једина општина у Србији која има довољне капацитете за смештај деце у вртић и да су приликом уписа за смештај од септембра примљена сва деца за коју су родитељи конкурисали за пријем у обданиште.

„То смо успели захваљујући изградњи вртића у Доњем Насељу за 50 деце и запослењем потребног броја васпитачица у установи“, рекао је Јевтић.

Он је рекао да ће општина наставити и убудуће да пружа сваки вид подршке породицама, укључујући и финансијску помоћ и пакете са основним стварима за бебе, у случају сваког новорођеног детета, без обзира на редослед рођења, у складу са одлуком Скупштине општине, те да је породицама на располагању и новчани износ који по рођењу детета даје Република Србија.

Јевтић је навео да у девастираним општинама, где спада и Мали Зворник, подршка државе мајкама укључује и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић