Основне школе у сеоским месним заједницама на територији Малог Зворника 01. септембра обишли су председник општине, Зоран Јевтић, и заменик председника општине, Милош Радојчић, и ученицима првог разреда уручили бесплатне уџбенике.

Књиге за први разред у протекла два дана добили су прваци у свим малозворничким основним школама, изузев у издвојеном одељењу Основне школе „Стеван Филиповић“ у Малом Радаљу, где је подела књига обављена данас, 02. септембра, и ОШ „Никола Тесла“ у Великој Реци, у којој ће подела уследити ускоро, по завршетку набавке књига.

Председник и заменик председника општине Мали Зворник приликом посете школама разговарали су са првацима и њиховим родитељима.

Они су ученицима честитали полазак у школу и пожелели им много успеха у стицању знања.

Први дан нове школске године у школама почео је уз интонирање химне Републике Србије „Боже правде“ и читање писма првог потпредседника Владе и министра просвете Бранка Ружића упућеног ученицима.

 У први разред, у школској 2021/2022 години, у 5 основних школа на подручју општине Мали Зворник кренуло је укупно 78 ученика, од чега у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику 31 ученик, у школи „Браћа Рибар“ у Доњој Борини 19 првака, у ОШ „Стеван Филиповић“ у Радаљу 14 ученика, у Основној школи „Милош Гајић“ у Амајићу 6 и у великоречкој Основној школи „Никола Тесла“ 8 првака.

Праксу да набавља и дарује ученицима књиге за први разред руководство општине Мали Зворник примењује већ неколико година у намери да подржи ученике, а родитељима бар мало олакша економску ситуацију, будући да полазак деце у школу изискује велике трошкове.

Љиљана Ристановић