За родитеље 10 деце рођене у августу 2022. године на подручју општине Мали Зворник у петак, 30. септембра, уприличен је пријем у сали Скупштине општине, на којем су им уручени поклон пакети за бебе и родитељски додатак у износу од 100.000 динара.

Принадлежности родитељима уручили су председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Они су родитељима честитали на принови и пожелели да се у општини Мали Зворник рађа више деце.

Председник општине рекао је да пакети садрже ствари потребне за бебе непосредно након рођења и да уз родитељски додатак представљају вид пажње и подршке локалне самоуправе деци и родитељима.

Он је подсетио да је наведени вид помоћи породицама предвиђен одлуком Скупштине општине за свако новорођенче у општини Мали Зворник у текућој години, без обзира на редослед рођења.

Јевтић је рекао да мајке имају право и на новчану помоћ коју пружа Република Србија, подсетивши да је држава у текућој години увела низ мера подршке за породиље, које, осим новчаног износа, у девастираним општинама, где спада и Мали Зворник, укључују и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

                „Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић