Уочи почетка нове школске године, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, и заменик председника општине, Милош Радојчић, посетили су Основну школу „Бранко Радичевић“ и уручили првацима уџбенике које је обезбедила локална самоуправа.

Подела уџбеника ђацима првацима у Малом Зворнику уприличена је у понедељак, 30. августа, у присуству родитеља и учитеља.

Председник општине Мали Зворник и његов заменик честитали су првацима полазак у школу и пожелели им много успеха у стицању знања.

Бесплатне књиге наредних дана добиће и ученици првог разреда у осталим основним школама на подручју малозворничке општине.

Праксу да набавља и дарује ученицима књиге за први разред руководство општине Мали Зворник примењује већ неколико година у намери да подржи ученике, а родитељима бар мало олакша економску ситуацију, будући да полазак деце у школу изискује велике трошкове.

У први разред основне школе, у школској 2021/2022 години, на подручју општине Мали Зворник кренуће укупно 78 ученика, од чега у Основну школу „Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику 31 ученик, у школу „Браћа Рибар“ у Доњој Борини 19 првака, у „Стеван Филиповић“ у Радаљу 14 ученика, у Основну школу „Милош Гајић“ у Амајићу 6 и у великоречку Основну школу „Никола Тесла“ 8 првака.

Љиљана Ристановић