Имунизација становништва у општини Мали Зворник против заразне болести Ковид – 19, која је почела пре 2 дана, на пункту у сали средње школе, одвија се успешно.

Према речима координатора за медицинске послове у оквиру пункта, доктора Синише Бурића, за три дана вакцинације у општини Мали Зворник вакцину кинеског произвођача примило је укупно 256 грађана.

Првог дана, односно у среду, вакцинисано је 70 људи, у четвртак 73, а у петак 113 грађана.

Он навео да ће вакцинација становништва против заразне болести Ковид – 19 бити настављена наредних дана, у сарадњи са Заводом за јавно здравље из Шапца и у складу са интересовањем грађана за имунизацију и бројем доступних доза вакцина.

Бурић је позвао суграђане да наставе да се пријављују за вакцинацију и допринесу што скоријем заустављању епидемије.

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник и председник општине, Зоран Јевтић, захвалио је суграђанима што су озбиљно схватили борбу против вируса корона и што се сваког дана у све већем броју пријављују за вакцинацију.

Он је захвалио и председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Србије што се боре да обезбеде довољно вакцина, како би омогућили да се грађани што пре и успешно изборе са вирусом.

Љиљана Ристановић