Мали Зворник, 20.11.2014. године

У селу Радаљ, засеок Шаиновац, почели су радови на изградњи стамбеног објекта за Васић Милана, којем је услед активираног клизишта дошло до великог оштећења куће, због чега она више није безбедна за боравак.

Подизање новог монтажног објекта у оквиру пројекта „Обнова кућа и економска ревитализација за угрожене породице погођене поплавама у Србији“, спроводи организација “Arbeiter Samariter Bund“ (ASB). Нови прикључак на електро мрежу и изградњу резервоара за воду и водовода до објекта финансира локална самоуправа.

 

Пројекат „Обнова кућа и економска ревитализација за угрожене породице погођене поплавама у Србији“, чији је циљ пружање подршке у успостављању нормалних животних услова за породице погођене поплавама, спроводи се у осам општина, а финансиран је средствима Европске уније у оквиру Програма помоћи Европске уније поплављеним подручјима у Србији. Вредност пројекта износи три милиона евра и обезбедиће поплавом најугроженијим грађанима Шапца, Шида, Бајине Баште, Лознице, Малог Зворника, Ваљева, Љубовије и Осечине обновљене домове, али и шансу за поновно покретање бизниса. Организација “Arbeiter Samariter Bund“ (ASB) ће, заједно са партнерима Housing центром, Иницијативом за развој и сарадњу и Фондацијом “Ана и Владе Дивац”, обезбедити куће за 200 породица, односно обнову 170 и изградњу 30 нових стамбених јединица уз намештај и кућне апарате.

{gallery}2014vasicmilan{/gallery}