Општина Мали Зворник набавила је и бесплатно поделила родитељима 45 дечјих ауто седишта, за заштиту најмлађих током вожње.

Сигурносне системе за децу суграђанима су у понедељак, 06. септембра, уручили председник општине, Зоран Јевтић, заменик председника општине, Милош Радојчић, председник Скупштине општине, Радован Тадић, и замених начелника Општинске управе, Бранко Илић.

Председник Јевтић представио је овом приликом мере које локална самоуправа спроводи у циљу подршке најмлађима и подстицања наталитета.

Као најзначајније, издвојио је изградњу новог вртића у месној заједници Доње Насеље, доградњу вишенаменске учионице и побољшање услова за боравак деце у Предшколској установи „Црвенкапа“, изградњу и уређење 7 дечјих игралишта по савременим стандардима, исплату родитељског додатка и поделу пакета за свако новорођено дете у Малом Зворнику, те набавку и поделу дечјих ауто седишта.

Он је навео да ће локална самоуправа настојати да за свако дете на подручју општине до 5 година старости обезбеди ауто седиште за безбедније учешће у саобраћају.

У протекле три године, колико општина Мали Зворник примењује ову меру подршке суграђанима, набављено је и уз обуку о правилном коришћењу ауто седишта подељено више од 350 заштитних система за децу у саобраћају.

Љиљана Ристановић