На предлог Општинског већа општине Мали Зворник, Скупштина општине донела је решење о висини родитељског додатка у 2022. години, који за свако новорођено дете износи 100.000 динара.

Локална самоуправа наставиће да обезбеђује и поклон пакете за новорођену децу у вредности од 5000 динара.

Образлажући предложено решење, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, рекао је да локална самоуправа оваквом одлуком настоји да подржи породице и охрабри брачне парове у улози родитеља.

Он је навео да је новим решењем родитељски додатак од 100.000 динара предвиђен за свако новорођено дете, без обзира на то које је по реду, за разлику од ранијег решења по којем је родитељски додатак за прво дете износио 55.000 динара, за друго новорођенче 65.000 динара и за треће и свако наредно дете 75.000 динара.

Одредбе новог решења о висини родитељског додатка биће примењиване у новој години, за децу рођену од 01. јануара 2022. године.

Јевтић је најавио да ће општина Мали Зворник наставити да примењује и унапређује и остале мере које се тичу бриге о породици, као што је обезбеђење бесплатног превоза за ученике и најстарије суграђане, набавка и бесплатна додела ауто седишта за децу, куповина књига за прваке, финансирање вантелесне оплодње за парове без деце и куповина кућа са окућницом за младе брачне парове, ради останка омладине на селу.

Љиљана Ристановић