Обустава саобраћаја на мосту преко реке Дрине између Малог Зворника у Србији и Каракаја у Републици Српској (БиХ) за возила чија је укупна маса већа од 5 тона важиће до завршетка реконструкције овог објекта.

Када ће почети радови на обнови моста и који је рок за завршетак овог посла биће познато по окончању процедуре избора најповољнијег извођача радова, коју треба да спроведе Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.

На граничном прелазу Мали Зворник – Каракај забрана саобраћаја за теретна возила на снази је од пре 10 дана, због нових оштећења која су евидентирана приликом недавног ванредног прегледа моста од стране пројектанта.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, каже да је од Јавног предузећа „Путеви Србије“ стигла званична информација да је у току допуна пројекта реконструкције моста, како би документом била обухваћена новонастала оштећења, те да након допуне пројектне документације следи спровођење процедуре везане за реконструкцију објекта, за шта је надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и да ће до завршетка радова важити обустава саобраћаја на мосту за категорију возила чија је укупна маса већа од 5 тона.

„Због великог броја упита које смо протеклих дана добијали од грађана, привредника и медија, који су се односили углавном на то до када ће трајати забрана саобраћаја за теретна возила преко моста, када ће почети радови и до када ће трајати, а с обзиром да нисмо имали званичну информацију надлежних институција о томе, обратили смо се Јавном предузећу „Путеви Србије“, захтевом за доставу званичног обавештења о реконструкцији Новог моста.

 „Према информацијама које смо на овај начин добили, након израде допуне пројектне документације, надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре има ингеренцију за расписивање јавне набавке радова за реконструкцију објекта. Након спроведеног поступка и одабира најповољнијег понуђача биће познат и термин почетка радова, као и рок за завршетак истих, стоји у одговору који смо добили од ЈП „Путеви Србије“, рекао је Јевтић, додајући да је наведено да ће до тада на мосту бити на снази обустава саобраћаја за сва возила чија је укупна маса већа од 5 тона.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић