За учешће и остварене резултате у пројекту „еУправа у служби грађана“ општина Мали Зворник добила је захвалницу на име унапређења доброг управљања на локалу.

Представницима локалне самоуправе захвалница је уручена на завршном догађају „Покретачи промена“, одржаном у Београду, у организацији програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Сwисс ПРО“.

 Наведени програм, уз подршку Владе Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, спровела је Kанцеларија УНОПС у Србији у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина, у периоду од 2018. до 2022. године.

У претходне четири године Мали Зворник је међу 99 градова и општина у Србији учествовао у пројектима подршке Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности на локалном нивоу. 

Укључивши се у кампању „Да кликнемо заједно“ у оквиру наведеног програма, локална самоуправа омогућила је грађанима да уместо чекања у редовима могу да користе бројне електронске услуге из надлежности локалне самоуправе.

Међу е-услугама које су у Малом Зворнику уведене у оквиру поменуте кампање је подношење захтева за накнаду зараде за време породиљског одсуства, за накнаду за вантелесну оплодњу, захтева за издавање информације о локацији, као и могућност пријаве комуналних проблема и подношење представки комуналној, саобраћајној или инспекцији за заштиту животне средине.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић