31.07.2017. године

По оцени стручног жирија такмичења „Златни котлић“, које је протеклог викенда одржано у Малом Зворнику, најбољу рибљу чорбу на „Сомовијади“ овог пута припремили су чланови екипе из Љубовије, на челу са капитеном Драганом Јеротићем. На име тога Општина Мали Зворник наградила их је са три златне медаље, тучаним котлићем и пехаром.

На другом месту нашао се тим “Бајмок“ из истоименог места, а екипа “Благо чиче“ из Осечине била је трећа. За другопласирану и трећепласирану екипу општина је као награду, такође, обезбедила котлиће за кување, пехаре и медаље.

На такмичењу је учествовало укупно 15 екипа из Србије и Републике Српске, тачније из Кањиже, Бајмока, Београда, Лешнице, Борче, Осечине, Љубовије, Комирића, Бијељине, Бањалуке и скоро свих насеља општине Мали Зворник.

У стручном жирију за оцену припремљених рибљих чорби билису: Бошко Здјеларевић, председник Удружења ,,Етно Бакрач“ из Београда, Зоран Грбић, кулинар из Суботице и Младенка Тешић, омладинка и пионирка у кулинарству из Малог Зворника.

На име захвалности за учешће на манифестацији општина је члановима жирија поклонила је по једну уметничкиу слику, насталу на некој од малозворничких ликовних колонија, док је председнику жирија Бошку Здјеларевићу уручена и плакета, на име доприноса популаризацији такмичења ,,Златни котлић“ и ,,Гурманијада“.

Љиљана Ристановић