Мали Зворник, 27.03.2020. године

За старије Малозворничане, који су, услед ванредног стања, због Корона вируса, спречени да излазе из својих домова, Библиотека „17. септембар“ организовала је доставу књига, дневне и недељне штампе на кућну адресу.

Ова установа позвала је читаоце из месне заједнице Центар, старије од 65 година, који су заинтересовани за овај вид доставе, да се јаве на телефон 015/471-298.

Како је саопштено из малозворничке библиотеке, достава књига и часописа читаоцима на адресу биће вршена два пута у току недеље.

Према речима директорке библиотеке Славојке Спасеновић, акција је организована ради пружања подршке старим суграђанима, који, због превенције од заразе вирусом Корона, имају забрану изласка из куће и не могу да дођу у библиотеку да изнајме књигу или прочитају дневну и недељну штампу.

Она је навела да међу старијом популацијом у Малом Зворнику има оних који су навикли да у читаоницу наврате свакодневно, како би прелистали штампу, али да то сада не могу, због забране кретања.

Стога је ова установа одлучила да током ванредног стања верним читаоцима и свим суграђанима старијим од 65 година жељене књиге и новине доставља на кућну адресу.

Уз поруку „Остани код куће, сачувај живот!“, Библиотека 17. септембар Мали Зворник позвала је суграђане да спрече ширење заразе Ковид-19, тако што ће, због себе и својих најмилијих, послушати савете стручњака и током пандемије вируса Корона остати у својим домовима.

Љиљана Ристановић

 {gallery}/2020/2020-03-28_biblioteka{/gallery}