Mali Zvornik, 27.03.2020. godine

Za starije Malozvorničane, koji su, usled vanrednog stanja, zbog Korona virusa, sprečeni da izlaze iz svojih domova, Biblioteka „17. septembar“ organizovala je dostavu knjiga, dnevne i nedeljne štampe na kućnu adresu.

Ova ustanova pozvala je čitaoce iz mesne zajednice Centar, starije od 65 godina, koji su zainteresovani za ovaj vid dostave, da se jave na telefon 015/471-298.

Kako je saopšteno iz malozvorničke biblioteke, dostava knjiga i časopisa čitaocima na adresu biće vršena dva puta u toku nedelje.

Prema rečima direktorke biblioteke Slavojke Spasenović, akcija je organizovana radi pružanja podrške starim sugrađanima, koji, zbog prevencije od zaraze virusom Korona, imaju zabranu izlaska iz kuće i ne mogu da dođu u biblioteku da iznajme knjigu ili pročitaju dnevnu i nedeljnu štampu.

Ona je navela da među starijom populacijom u Malom Zvorniku ima onih koji su navikli da u čitaonicu navrate svakodnevno, kako bi prelistali štampu, ali da to sada ne mogu, zbog zabrane kretanja.

Stoga je ova ustanova odlučila da tokom vanrednog stanja vernim čitaocima i svim sugrađanima starijim od 65 godina željene knjige i novine dostavlja na kućnu adresu.

Uz poruku „Ostani kod kuće, sačuvaj život!“, Biblioteka 17. septembar Mali Zvornik pozvala je sugrađane da spreče širenje zaraze Kovid-19, tako što će, zbog sebe i svojih najmilijih, poslušati savete stručnjaka i tokom pandemije virusa Korona ostati u svojim domovima.

Ljiljana Ristanović

 {gallery}/2020/2020-03-28_biblioteka{/gallery}