Мали Зворник, 08.09.2018. године 

За изузетан успех у школској 2017/2018. години општина Мали Зворник наградила је деветнаест основаца и средњошколаца са подручја општине, као и петоро њихових наставника. Додела Вукових диплома и награда најбољим ученицима и заслужним наставницима у протеклој школској години одржана је у петак, 07. септембра, у сали Скупштине општине Мали Зворник, а признања и награде уручио им је председник општине Зоран Јевтић. 

Обраћајући се награђеним ученицима, њиховим педагозима и родитељима на традиционалном пријему, Јевтић је ђацима честитао на успеху, наглашавајући да је он плод заједничког труда и истовремено успех њихових школа и породица, које су их подржавале у раду. 

Он је навео да признања и награде ученицима за постигнути успех долазе у правом тренутку, на почетку нове школске године, да их подстакну да и даље вредно раде и остварују нове успехе. 

Јевтић је ученицима поручио да је поносан на резултате које су постигли и пожелео да успех буде њихово средње име и у будућности, у даљем школовању, као и касније у животу, те да никада не треба да престану са учењем, јер је, како је навео, знање једно од највећих богатстава, које им нико не може одузети. 

Међу 19 најбољих ученика у протеклој школској години у Малом Зворнику је 17 основаца и двоје ученика средњих школа. Звање носиоца Вукове дипломе понело је 11 основаца и двоје средњошколаца, док је титулу ђака генерације добило шесторо ученика, пет основаца и један средњошколац. За изузетне резултате на републичким такмичењима у различитим областима у протеклој школској години општина Мали Зворник наградила је петоро ученика и исто толико наставника, који су радом и залагањем допринели њиховом успеху. 

За остварене резултате општина Мали Зворник ученике је наградила књигама и новчаним наградама, у вредности од десет и петнаест хиљада динара, у зависности од нивоа успеха. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-09-08_vukovci{/gallery}