Mali Zvornik, 08.09.2018. godine 

Za izuzetan uspeh u školskoj 2017/2018. godini opština Mali Zvornik nagradila je devetnaest osnovaca i srednjoškolaca sa područja opštine, kao i petoro njihovih nastavnika. Dodela Vukovih diploma i nagrada najboljim učenicima i zaslužnim nastavnicima u protekloj školskoj godini održana je u petak, 07. septembra, u sali Skupštine opštine Mali Zvornik, a priznanja i nagrade uručio im je predsednik opštine Zoran Jevtić. 

Obraćajući se nagrađenim učenicima, njihovim pedagozima i roditeljima na tradicionalnom prijemu, Jevtić je đacima čestitao na uspehu, naglašavajući da je on plod zajedničkog truda i istovremeno uspeh njihovih škola i porodica, koje su ih podržavale u radu. 

On je naveo da priznanja i nagrade učenicima za postignuti uspeh dolaze u pravom trenutku, na početku nove školske godine, da ih podstaknu da i dalje vredno rade i ostvaruju nove uspehe. 

Jevtić je učenicima poručio da je ponosan na rezultate koje su postigli i poželeo da uspeh bude njihovo srednje ime i u budućnosti, u daljem školovanju, kao i kasnije u životu, te da nikada ne treba da prestanu sa učenjem, jer je, kako je naveo, znanje jedno od najvećih bogatstava, koje im niko ne može oduzeti. 

Među 19 najboljih učenika u protekloj školskoj godini u Malom Zvorniku je 17 osnovaca i dvoje učenika srednjih škola. Zvanje nosioca Vukove diplome ponelo je 11 osnovaca i dvoje srednjoškolaca, dok je titulu đaka generacije dobilo šestoro učenika, pet osnovaca i jedan srednjoškolac. Za izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima u različitim oblastima u protekloj školskoj godini opština Mali Zvornik nagradila je petoro učenika i isto toliko nastavnika, koji su radom i zalaganjem doprineli njihovom uspehu. 

Za ostvarene rezultate opština Mali Zvornik učenike je nagradila knjigama i novčanim nagradama, u vrednosti od deset i petnaest hiljada dinara, u zavisnosti od nivoa uspeha. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2018/2018-09-08_vukovci{/gallery}